Glasvezel op
jouw adres
Check je postcode

Internet met de snelheid van het licht

Glasvezels zijn haarfijn en verzenden data niet via stroom, maar door laserlicht. Licht verplaatst zich razendsnel en kan moeiteloos grote afstanden overbruggen zonder snelheid te verliezen. Met een glasvezelverbinding kun je tegelijkertijd Netflix series streamen, online gamen, FIFA’en, YouTube filmpjes uploaden en beeldbellen. Met een ouderwetse verbinding levert dit haperingen of zelfs storingen op. Dat is met een glasvezelverbinding verleden tijd. Met een glasvezelverbinding is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.

Klaar voor de toekomst

Jouw woning krijgt een eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk. Hierdoor hoef je de verbinding niet te delen met de buren. Met een glasvezelnetwerk heb je toegang tot een bijna oneindige capaciteit. Hierdoor verloopt de ontwikkeling van nieuwe diensten via glasvezel ook vele malen sneller. Diensten als zorg op afstand, thuiswerken, interactieve cursussen, beveiliging op afstand en multimediaal onderwijs zijn met glasvezel binnen handbereik. Wat de toekomst ook brengt, met glasvezel ben je er zeker klaar voor.

Kies zelf jouw provider

Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Veel bekende providers zoals KPN, Vodafone, NLE en Tele2 leveren hun diensten. De overstap is dan ook zo geregeld. Je kunt op ons netwerk zelf de provider kiezen die het beste bij jouw wensen past.

Zo verloopt de aanvraag en aanleg van glasvezel

Is jouw woning nog niet aangesloten en wil je ook glasvezel?
In 6 stappen heb jij het geregeld!

Stap 1

Doe de
postcodecheck

Doe de postcodecheck en kijk of jouw woning binnen het aansluitgebied valt. Is dit het geval, dan kunnen we jouw woning aansluiten.

Check je postcode

Stap 2

Vul het
contactformulier in

Als jouw woning binnen het aansluitgebied valt,
vul dan het contactformulier zo volledig
mogelijk in.

Contact

Stap 3

Wij maken een
offerte op maat

Om de aansluiting te kunnen realiseren, brengen we in de meeste gevallen aansluitkosten in rekening. We maken voor jouw situatie een offerte op maat.

Stap 4

Aanvraag vergunning

In veel gevallen moet er nog een aansluiting gemaakt worden naar de woning. Hiervoor moet vaak in openbare grond gegraven worden. We vragen instemming aan bij de gemeente.

Stap 5

Glasvezel­voorbereider

Er komt een glasvezelvoorbereider langs om samen te bepalen wat de beste plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. In het ene geval is dit de meterkast, maar het kan ook in de woonkamer dicht bij de huidige aansluitingen.

Stap 6

Aanleg in de woning

Nadat het instemmingsbesluit binnen is, gaan we starten met de aanleg. In overleg wordt een datum geprikt om de werkzaamheden uit te voeren en wordt het glasvezelaansluitpunt in de woning gemonteerd.