Glasvezel op
jouw adres
Check je postcode

Over ons

Glasvezel is een haar dunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Door gebruik van laserlicht wordt informatie verzonden.


Vaak maken bewoners in de buitengebieden gebruik van een ADSL-verbinding. Deze verbinding is over het algemeen minder stabiel en kan minder hoge internetsnelheden aan. Een glasvezelverbinding is een eigen verbinding die met niemand hoeft worden gedeeld. De internetsnelheid ligt ook vele malen hoger. Daarnaast is de downloadsnelheid gelijk aan de uploadsnelheid. De mogelijkheden zijn onbeperkt!


De glasvezelaansluiting wordt over het algemeen in de meterkast gemonteerd. Jij hoeft hiervoor niks te doen. De glasvezelaansluiting wordt door een monteur gemaakt. Het aansluiten van het pakket van de provider kunt u zelf doen of laten doen, afhankelijk van wat u kiest.


Aanmelden

In de meeste gebieden is een aantal jaar geleden een glasvezelnetwerk aangelegd. Woon je in één van de gebieden en wil je alsnog een aansluiting? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact op voor de mogelijkheden.


Dat ligt aan welke provider je nu hebt. Als je huidige provider ook diensten levert op ons open glasvezelnetwerk kun je over het algemeen je e-mailadres behouden. Heb je nu een live-, hotmail- of gmail account, dan kun je sowieso gebruik blijven maken van dit e-mailadres. Stap je vanuit Ziggo over naar een van de deelnemende providers, dan krijg je van je nieuwe provider een nieuw e-mailadres. Bekijk de deelnemende providers.


Meer dan 20 providers leveren hun diensten op ons netwerk. Dat zijn bekende providers, zoals KPN, Tele2, T-mobile, maar ook minder bekende providers als Solcon en NLE. Op ons netwerk kies je zelf de provider die het beste past. Bekijk welke providers diensten leveren op jouw adres.


In sommige gevallen sluit de administratie van de provider niet helemaal aan bij onze administratie. Vul in het contactformulier de gegevens in en we gaan voor je kijken of er glasvezel beschikbaar is.


Algemeen

De aansluitkosten verschillen per situatie. Wil jij weten of jouw woning kan worden aangesloten op ons netwerk? Doe dan de postcodecheck en kijk of jouw woning binnen ons aansluitgebied valt. Is dat het geval, dan maken we een offerte op maat. Vul hiervoor het contactformulier in.


Je kunt eenvoudig zelf controleren of jouw woning binnen het aansluitgebied valt. Vul de postcodecheck in. Valt jouw woning niet binnen het aansluitgebied, maar wil je wel weten wat de mogelijkheden zijn? Vul dan het contactformulier in.


Ja, zodra je een postcode en huisnummercombinatie heeft van de nieuw te bouwen woning, kunnen we de aanvraag in behandeling nemen. We raden aan om ruim voor de oplevering contact met ons op te nemen. Dan zorgen wij ervoor dat de aansluiting gerealiseerd is voordat je de woning betrekt.


Het bedrijf achter glasvezel in het buitengebied is Delta Rijssen Glasvezel Investeringen. We zijn een Rijssens bedrijf dat eind 2013 is opgericht met als doel het buitengebied te voorzien van glasvezel. In een aantal gemeenten hebben we ondertussen glasvezel aangelegd. We werken nauw samen met partners zoals Digitale Stad en KPN.


Vul het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden.


KPN is de beheerder van het ‘open’ netwerk en zorgt straks samen met andere providers voor de dienstverlening op het glasvezelnetwerk.


Heeft jouw vakantiewoning een eigen, BAG geregistreerd huisnummer? Dan kun je een glasvezelaansluiting aanvragen. Zijn de toegangswegen op het vakantiepark in eigendom van de VVE? Dan heb je wel toestemming nodig van de volledige VVE voor de graafwerkzaamheden op het vakantiepark.